sterkkakuva.jpg

130.jpg

58.jpg

52.jpg 

55.jpg

54.jpg

53.jpg

51.jpg

 50.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteistyöprojektit ja -kampanjat 

Vaikka PARin tarhalla on jatkuvasti huutava pula resursseista, ovat Pro Animals Finland ry ja Pro Animals Romania kuitenkin katsoneet tärkeäksi aloittaa erilaisia yhteistyöprojekteja ja -ohjelmia. Näillä haluamme edistää paikallisten ihmisten tietoisuutta eläinten oikeuksista, sekä osoittaa mitä ihmisten ja eläinten välinen ystävyys ja yhteiselo voi parhaimmillaan olla. Erityisesti panostamme sterilointeihin, koska niillä on ratkaiseva merkitys kulkukoirien määrän pysyvässä vähentämisessä. Projektiemme kautta toivomme voivamme parantaa eläinten elinolosuhteita ja arvostusta, sekä samalla kehittää paikallisen yhteisön hyvinvointia.

Sterilointikampanjat

Romanian valtava kulkukoiraongelma saadaan kuriin vain kattavilla steriloinneilla ja yksi pääsyyllinen ongelmaan ovat ihmiset, jotka eivät leikkauta lemmikkejään. Kun ne saavat jälkeläisiä hylätään pennut usein kaduille, joko emon kanssa tai ilman. Asenteet ovat tiukassa, mutta onneksi lemmikkien sekä pihapiirin koirien ja kissojen sterilointien tärkeys aletaan ymmärtää ja varsinkin vähävaraisten ihmisten koirille ja kissoille suunnatut ilmaiset sterilointikampanjat ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Ensimmäinen yhteistyöprojektimme eli vähävaraisten ihmisten koirille ja kissoille suunnattu  sterilointikampanja elokuussa 2006.

Kampanjat ovat saaneet jatkumoa niin PARin uudella tarhalla kuin paikallisen eläinlääkärin tiloissa vuosien 2011-2013 aikana. Tarhalle tulevat nartut steriloidaan ja mahdollisuuksien mukaan on tuettu myös vähävaraisten ihmisten lemmikkien sterilointeja.

Lokakuussa 2014 PARin tarhan yhteyteen saatiin uudet klinikkatilat suomalaisten tukijoiden lahjoitusten turvin. Loka- ja joulukuussa klinikalla järjestettiin kaksi vähävaraisten ihmisten lemmikkien sterilointikampanjaa ja ne saivat todella hienon vastaanoton. Lähes 200 lemmikkiä steriloitiin kampanjoiden aikana. Luonnollisesti Pro Animalsien suomalaiset ystävät sponsoroivat kampanjoiden kulut. Kampanjat ovat saaneet jatkumoa vuoden 2015 aikana ja suomalaisten sekä saksalaisten tuella on PARin tarhan klinikalla sekä paikallisella eläinlääkäriasemalla steriloitiin yli 2000 koiraa/kissaa. Vuonna 2016 kampanjoita on jatkettu ja ulotettu resurssien sallimissa rajoissa myös muihin Gorjin läänin kaupunkeihin sekä tavoittaaksemme maaseudun väestön ja heidän koiransa sekä kissansa.
Tätä varten keräsimme varoja hankkiaksemme Pro Animals Romanian sekä paikallisten eläinlääkäreiden käyttöön liikkuvan klinikan. Käytetty ambulanssi saatiinkin ostetuksi Saksasta ja tuotua Tg-Jiuhun toukokuussa. Menopeli vihittiin käyttöön 14.7.2016. Klinikan liikuttaminen vaatii luonnollisesti varoja ja toivomme, että saamme runsain määrin tukijoita avuksemme.

Mobiilin sterilointiklinikan 1. keikka

PARin tarhan klinikalla toimeenpannut sterilointikampanjat

Kuvia sterilointikampanjoista 2014 -2015

Kuvia steriloinneista paikallisen eläinlääkärin tiloissa 2016

Vähävaraisten ihmisten lemmikkien steriloinnit ovat avaintekijä yhdessä valistustyön kanssa kulkukoiraongelman loputtoman kierteen katkaisemiseksi. Yhden steriloinnin kustannus on 25 euroa, joten haaste on melkoinen. Pro Animals Finland ry on kuitenkin lähes kymmenen toimintavuotensa aikana tottunut haasteisiin ja tämä ei suinkaan ole niistä vaikein.

Sterilointi-infoesite

Pro Animals Romanian tarhan tukeminen

PARin tarhan koirien hyvinvoinnin turvaaminen mm. kummikoiratoiminnalla

Tarhan työntekijöiden hyvinvoinnin turvaaminen kummitoiminnalla

Valistustyö

Lapsille ja nuorille osoitettu ympäristökasvatuksellinen valistustyöTg-Jiussa (2006-2007)
- Suomen opetusministeriö antoi tukensa valistustyöhön Tg-Jiun ala-asteen kouluissa 

Kaverikoiratoiminta

Kaverikoiratoiminta mm. vanhusten luona (2007-2008)

Uuden tarhan projekti

Uuden koiratarhan rakentaminen  (2011-2013)

Adoptiokampanjat

Adoptiokampanjat, joissa rohkaistaan paikallisia antamaan koteja kodittomille tarhan koirille.

Koirien ja kissojen lisäksi myös muiden eläinten kuten hevosten ahdinko Romaniassa on todella järkyttävä

Kirjelmät Euroopan Uninille

EU:lle on lähetetty Pro Animalsien toimesta lukuisia kirjelmiä ja vetoomuksia jo yhteistyön alkutaipaleelta lähtien. Yksi tärkeimmistä ponnistuksistamme oli ehdotusten laatiminen EU:lle eläinten asianmukaiseen kohteluun pääsemiseksi.
EU:lle lähetetty ehdotuskooste